Haberler

Dilimizin Zenginlikleri Ocak Ayı Etkinlikleri

Dilmizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak Ayı Etkinliklerinden bir taneside Dede Korkut Hikayelerini okumak ve burdan hareketle anahtar kelimleri kullanarak yeni bir hikaye yazmaktı.Bu çalışmayı 2.3.ve 4. sınıflarımız yapmış olup hikaye yazma çalışmalarınıda öğretmenleri rehberliğinde yürütmüşlerdir

Devamı

E-Twinning Carbon Footprint projemiz ile öğrencilerimize yapay zeka etkinlikleri yapıyoruz.

Carbon footprint projemiz ile yeni nesil öğrencilerimize yapay zeka etkinlikleriyle birlikte sürdürülebilir bir yaşam için yapılması gerekenleri sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerle tanıtmak istiyoruz. Karbon ayak izi nedir, nasıl hesaplanır, karbon ayak izimizi nasıl azaltabiliriz gibi gerçek dünya etkinlikleriyle yapay zeka etkinliklerini kullanarak çevre etkinliklerimizi web 2.0 araçlarını tanıtıp kullanmayı öğreterek üst düzey düşünme becerini yenilikçilik kapasitelerini geliştirmelerini ve daha temiz bir dünya için sürdürülebilir bir yaşam için karbon ayak izimizin ne kadar önemli olduğunu fark edip çevrelerine yaymalarını amaçlıyoruz. Projemiz 7-12 yaş arası ilkokul öğrencilerinin dahil olduğu bir projedir. Tema etkinlikleri Yavru Tema ve Sürdürülebilirlik etkinlikleriyle entegre edilmiştir.

Devamı

2023-2024 BİRİNCİ DÖNEM KARNE TÖRENİ

  2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Dağıtım Töreni okulumuzda Keban kaymakamı Furkan ATALIK,  Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakkı GÖK katılımıyla gerçekleştirildi.

Devamı

Dönem Sonu Faaliyetleri

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem sonu sosyal etkinlikler faaliyetleri okulumuz tüm öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Devamı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Afiş Çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından düzenlenen Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda proje ile ilgili çalışmalar  yapılmış olup Aralık ayı etkinlikleri doğrultusunda "Çocuk Şiirleri Antolojisi' nden okunan Şiirlerle sınıflarımızda afiş ve cümle etkinlikleri yapılmıştır.Ayrıca Hikaye anlatma yarışması düzenlenmiş olup dereceye giren öğrencilerimize belgeleri verilmiştir.

Devamı

112 ACİL DURUMDA TEK NUMARA

İlimiz 112 ekiplerince okulumuz öğrencilerine Acil Durumda Tek Numara 112 eğitimi verildi.

Devamı

OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

Okulumuz Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı yönetim ve denetim kurulları seçimimiz gerçekleştirildi.

Devamı

OKULUMUZDA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Okulumuzda İlköğretim Haftası Coşku ile kutlandı. Çeşitli etkinlikler ile kutlanan İlköğretim Haftası 4. sınıf öğrencilerimizin 1. sınıf öğrencilerine bayrak ve kalem teslimi ile son buldu.

Devamı

Okulumuz Yıl Sonu Etkinlik Programı

Okulumuz tarafından yıl sonu etkinlik programı düzenlendi. Program kapsamında Bilişim Teknolojileri sınıfı ve Kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Yapılan açılışta Atatürk ilkokulu öğrencileri anneleri tarafından kermes duzenlendi. Gençlik ve Spor il müdürlüğü tarafından öğrencilere çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Devamı

İCAT TASARLIYORUM

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi İcat Tasarlıyorum konusunda yaptıkları çalaşmalar ile göz doldurdular.

Devamı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir. İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır. Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır. Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı. Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti. Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı. 12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Devamı

Okul Öncesi Ücretsiz Beslenme Programı

Devamı